Przeznaczona jest do produkcji ciast drożdżowych (drożdżówek, pączków, placków, itp.), ciastek kruchych, ciast półfrancuskich, kruchych blatów (np. pod serniki, jabłeczniki), wafli, herbatników oraz ciast mrożonych.
PRODUKT ZASTĘPUJE NATURALNE JAJA
Mieszanka pozwala w prosty, szybki i skuteczny sposób uzyskać wysokiej jakości wypieki, które odznaczają się dużą pulchnością, delikatnością i wybornym smakiem.
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
W trakcie procesu produkcyjnego mieszankę stosować podobnie jak przy dotychczasowym wykorzystaniu jaj naturalnych; 1 część mieszanki na 3 części letniej wody (np. 1 kg mieszanki wymieszać z 3 litrami wody). Po rozrobieniu utworzy się masa jajowa gotowa do dalszej produkcji. 1 kg mieszanki piekarniczej jest odpowiednikiem około 100 jaj naturalnych.
Opakowanie - standard worki 25 kg lub na życzenie klienta